Bloggen...

2022-03-03

Nu är valparna en vecka. Alla mår bra.
2022-02-25

Nu har valparna äntligen kommit. Allt har gått bra. Det blev fyra av varje kön.
2022-02-07

Hjortron blir rundare och rundare för varje dag som går. Även midjan är borta sedan en tid tillbaka. Men hon är lika pigg och glad som vanligt.


Ajja har fått åka till träningshallen i Norrtälje några gånger för att träna lite lydnad och rallylydnad. Hon tycker träningen är väldigt rolig. Hon är duktig och lär sig snabbt. Väldigt kontaktsökande och vill göra rätt.
2022-01-29

Igår ultraljudades Hjortron och det är nu bekräftat att hon är dräktig. Så roligt och som jag ser fram emot när dom ploppar ut. Så spännande!

Hjortron mår bra och sprallar på som vanligt.

Nu är det bara den där tråkiga, långa väntan kvar...


Ajja...Fick igår följa med till träningshallen i Norrtälje och träna lite rallylydnad. Lånade även ut henne en stund till en annan förare under kvällen. Kul att se sin hund med någon annan, men även nyttigt också.
2022-01-03

Hjortron fick första sprutan idag för herpes. Den andra ges strax före beräknad eventuell valpning.

Det är annars lugnt här hemma. Vi "skrotar" mest runt. Men lite träning blir det också såklart.

Om några veckor blir det ultraljud för Hjortron.2021-12-30

Hjortron är nu parad!

Så nu väntar vi med stor spänning på att se om det tagit sig. Läs mera under valpar...2021-12-13

Om det blir så som det planeras så blir det valpar i vår. Jag är så glad att jag får chansen att använda den hanen till Hjortron. Hoppas bara att hon också fattar tycke för honom. Mera information kommer inom kort...Parning beräknas ske nu kring jul då Hjortron löper nu.2021-11-25

Tiden går så snabbt och dygnets timmar räcker inte riktigt känner jag. Men med lite korrigering i schemat så hoppas jag på att det ska kännas bättre med det dagliga samvetet för tjejerna vad gäller träningen. Jag sätter upp långsiktiga mål men med många korta mål under vägens gång. Hoppas det ska ge resultat på många olika plan.

Har några föreläsningar jag ska gå på nu kommande månader. Ska bli intressant samt få lite inspiration för hundträningen.


Tjejerna mår bra. Isa fick tyvärr en akut livmoderinflammation för  drygt en månad sedan. Slutade med operation. Men allt har gått bra. Så nu är hon sitt vanliga jag. Så skönt!

Ajja växer och vi tränar på lite lugnt. Hon är med mig överallt så fort tillfälle ges. Bra att socialisera ordentligt nu när hon är så liten. Självklart följer Isa och Hjortron med vissa gånger. Iband är det dom alla tre och ibland en och en. Viktigt med egen tid. 2021-10-13

Nu har alla provsvar kommit från dna-testen för Ajja. Med glädjande besked. Känns bra att veta att hon håller sig inom "ramarna". 2021-10-07

Tiden springer iväg...

Jag har tränat en del och startat Hjortron i både rallylydnad och lydnad. Rallylydnaden fick vi kvalificerande resultat i dom fyra starter vi genomförde. Rallylydnaden startade jag som en bra grej för att träna störning, uthållighet, socialisering och givetvis att ha roligt tillsammans. Målet var att vi skulle genomföra alla starter utan att behöva bryta. Å det gick ju galant med den lilla guldhunden. Så nu kan Hjortron lägga till ännu en titel till sin samling. Lydnaden med blev det inga superpoäng. Men målet var å andra sidan inte att få höga poäng. Utan mera att vi skulle genomföra alla moment och utan att det skulle bli en nolla. Nästan att vi uppfyllde det. En nolla blev det och det på inkallningen då Hjortron lättade i rumpan och ändrade positionen. Men jag är mycket nöjd ändå. Så nu tränar vi vidare och hoppas att vi kokmmer ut på en ny start i lydnaden snart. 


Ajja fortsätter jag som tidigare, tränar grunder inför kommande aktiviteter i hennes liv. Det blir mycket socialisering, "tråktid"/passivitet, springa i skogen, fokus, uthållighet, lite spår, enklare moment i form av lek samt små/korta kedjor av dom olika momenten/inlärningarna. Hon är väldigt ivrig och uppmärksam. Snappar upp saker och ting väldigt snabbt. Så jag måste vara noga med att köra korta, tydliga och tankeställande saker med henne. Så hon blir trött och nöjd på ett positivt sätt.

Jag har skickat in dnaprov till Laboklin för att kolla vissa genetiska sjukdomar. Vissa har jag fått provsvar på och vissa väntar jag forfarande att få svar ifrån. 


Isa har jag kört igång med lydnaden och tränat på. Mitt i allt så kom det löp och då fick det gå på lågvarv igen. Men snart är hon förhoppningsvis tillbaka på planen igen.


2021-08-11

Sommar och sol...Försöker njuta av den kvarvarande ledigheten.

Jag har startat Hjortron på viltspårprov som hon har klarade galant. Så nu är hon viltspårchampion. Vi fortsätter med träning och hoppas på att vi kan komma till start någon annan gren för både Isa och Hjortron.


2021-07-15

Här flyter det på i det vardagliga livet. Vi leker och tränar om vart annat och gör lite dagliga utflykter.

Valpen som jag tänkte sätta ut på foder har jag istället valt att ha kvar hemma. En sådan trevlig och enkel individ att umgås med. Ska bli spännande och se vart det leder. Jag har lite planer för hennes och min framtid tillsammans :)2021-07-01

Glada nyheter...Hjortron stannar kvar här oss oss. Känns mycket bra. Så nu kan jag börja tänka på en till kull efter henne framöver.

Jag söker letar efter en fodervärd till en tikvalp. Krav är att träna/tävla/starta prov inom någon gren som jaktapportering/bruks/lydnad.

Skall bo inom en radie av 2 timmar från oss.
2021-06-23

Tyvärr så har Kettie vandrat vidare till andra sidan. Även valpen i magen följde med henne.Hjortrons alla valpar fick besök av veterinären idag. Samtliga UA. Så på måndag är dom redo för sina nya hem. 2021-06-13

Valparna växer och frodas. Har även haft besök här hemma äv instressenter. Valparna kommer att hamna i fina familjer med inställning på något sorts arbete för dom.


Kettie har varit på röntgen...det är konstaterat att det endast är en valp i magen. Så nu väntar och hoppas vi på att denna valpning kommer gå utan komplikationer.
2021-05-28

Röntgen och ultraljud för Ketties del idag.

Ska åter nästa vecka för en ny röntgen. Röntgen visade inget idag troligtvis för att fostret inte mineraliserats ännu. För tidigt i dygn så att säga. Men ultraljudet visade fortfarande ett foster med ett pickande hjärta.


Ni som är intresserade av valp efter Kettie råder jag till att kika vidare för att få en större chans till att få hem en fyrfota vän till familjen under sommaren. 2021-05-26

Hjortrons små huliganer har flyttat ut i köket i valphage. Dom har börjat äta köttfärs med äggula i. Dom har även hunnit bli avmaskade. Dom utvecklas för varje dag och blir snabbare och snabbare i sina rörelser. Tänderna har nu också börjat komma fram. Dom är alla jämna i sin utveckling och tar sig för.


Kettie...Har blivit något rundare om magen. Men vet man inte om att hon är parad så skulle man inte reflektera över hennes lilla midja. Nu på fredag så får vi veta om en eller flera gömmer sig därinne. 2021-05-19

Kettie har varit på ultraljud och det är konstaterat att hon är dräktig. Men vi skall tillbaka om cirka 10 dagar för röntgen då vi endast såg ett levande foster. Röntgen blir det för att fastställa om det endast är en valp eller om vi missat något på ultraljudet.

2021-05-17

Fullt ös i lådan på valparna. Nu har dom börjat öppna ögonen. Vissa har öppnat båda sina ögon och vissa har bara små glipor fortfarande. Kloklippning på schemat idag för dom. Dom växer och frodas som dom ska.


Nu på onsdag ska Kettie ultraljudas. Så spännande och hoppas nu att det är lite liv därinnne.
2021-05-15

Valpningen gick bra. Hjortron var så otroligt duktig! Det blev tio stycken, fem killar och fem tjejer. Men tyvärr så vandrade en tjej vidare ett dygn senare och en tjej vandrade vidare fem dygn senare. Så nu är det åtta pigga valpar i lådan som kravlar sig runt. Tre gula hanar, två svarta hanar och tre svarta tikar. Dom har ännu inte öppnat några ögon. Namn till dom små är så gott som klart. Blir korta och enkla namn. Många som är intresserade av valp från denna kombination. Som också innebär att det är många som blir utan valp. Jag själv kommer också att behålla några ur denna kull. Eventuellt så söker jag en fodervärd till en tik. Kettie kommer att ultraljudas nästa vecka för att se om hon är dräktig eller inte.
2021-05-03

Nu har dom små liven anlänt. Allt har gått bra hitintills och Hjortron är en superduktig mamma.2021-04-30

Det börja närma sig en valpning för Hjortron då slemproppen börjar ge sig till vika idag. Så spännande nu och att få se vad som kommer ut.2021-04-25

Kettie har idag genomfört F-br, funktionsbeskrivning för retriever.2021-04-24

Kettie hade sitt schema fullbokat idag.

Först blev det exteriörbedömning i Gävle som gav Very Good. Domaren tyckte hon kunde ha en rundare bröstkorg samt önskade han starkare vinklar fram. Annars en superfin kritik. 

Sedan på eftermiddagen blev det lite apporteringsträning med dummies och fågel, and och kråka.

Gick riktigt bra. Kettie älskar verkligen att få jobba och bli aktiverad. Rolig tjej!2021-04-23

Nu finns vi på instagram och framöver kommer det nog en sida på facebook också. Enkelt att uppdatera där om saker och ting som sker här hemma. 


Hjortron segar på här hemma. Två veckor kvar nu. Så spännande! 
2021-04-20

Haft en riktigt rolig dag tillsammans med Isa och Kettie. 

Isa fick gå ett bruksspår på drygt 700 meter i kraftig varierande terräng med 6 föremål att markera. Hon gick bra. Men det finns en del att slipa på. 


För Kettie blev det apportering för hela slanten. Så bra hon gick. Supernöjd! Fokus, fart, fina gripanden och bra avlämningar hos mig. Riktigt rolig tjej att jobba med.

Även Isa fick köra lite apportering. Hon jobbar på bra. Men önskar lite bättre minne på markeringarna för hennes del. Men vi tränar på!Hjortron...ja hon bara myser om dagarna och det gärna i solen. Hon har inte riktigt förstått fullt ut att hon är dräktig. Men man märker att hon är ganska trött och bara vill vara och det mer än gärna väldigt nära en.2021-04-14

Nu har parning skett mellan Kettie och Loke. Så nu börjar en väntan igen som känns som en evighet.

Hjortron växer om magen för varje dag. Hon äter flera mål mat om dagen och mera mängd foder. Allt för att hon ska få det hon behöver nu i dräktigheten.2021-04-09

Idag fick vi bekräftat att Hjortron har bebisar i magen. Var som ett bollhav därinne:)

Kettie är inte riktigt redo ännu för en parning enligt progesteronprovet. Så vi väntar några dagar till.2021-04-07

Inget är som väntans tider ... Hjortron är parad för snart 6 veckors sedan.Nu väntar vi på att få åka och kolla om hon är dräktig genom ultraljud. Men jag har mina misstankar :) 

Vi går även i väntan på att "rätt dag" ska komma för att åka och träffa Ketties kavaljer och hoppas på att tyckte uppstår dom emellan.